Paskedi, 24 January 2023
Έναν τρισδιάστατο αλγόριθμο με στόχο την πιο ουσιαστική αξιοποίηση της χωρητικότητας των εστιατορίων, μειώνοντας τον χρόνο και το κόστος για προσωπικό και ιδιοκτήτες δημιούργησε ο ομογενής εστιάτορας από την Αυστραλία Πίτερ Πετρούλας.
Ο αλγόριθμος, που μετουσιώθηκε στην εφαρμογή WizButler, έλαβε βραβείο ευρεσιτεχνίας από τις ΗΠΑ και η αξία του εκτιμάται πλέον στα 275 εκατομμύρια δολάρια.
Αυτό που κάνει είναι να εστιάζει κυρίως στον χώρο του εστιατορίου, παρά στον προκαθορισμένο αριθμό τραπεζιών, ανακατατάσσοντάς τα σε πραγματικό χρόνο, με στόχο τη βέλτιστη αξιοποίηση του χώρου και της χωρητικότητας που αναλογεί στις κρατήσεις.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να εξοικονομείται χρόνος και χρήμα τόσο για τους ιδιοκτήτες όσο και για και το προσωπικό, καθώς η εφαρμογή υπόσχεται αύξηση των κρατήσεων που γίνονται διαδικτυακά έως και 50%, κατά τη διάρκεια περιόδων με την περισσότερη δουλειά.
Οι σκληρές επιπτώσεις που υπέφερε ο κλάδος μέσα από μία περίοδο κρίσης, αλλά και η πανδημία του COVID-19, ώθησαν τον ομογενή επιχειρηματία να τελειοποιήσει μία ιδέα την οποία «κυοφορούσε» καιρό στο μυαλό του.
Με εμπειρία στον τομέα της αεροπορίας, ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της WizButler εφάρμοσε στον αλγόριθμο το σύστημα το οποίο παρέχει τη δυνατότητα στους επιβάτες του αεροσκάφους να επιλέξουν θέση δίπλα σε παράθυρο ή στο διάδρομο.
Πώς λειτουργεί
Μέσω επίσκεψης στην ιστοσελίδα του συστήματος, μπορεί κανείς να στείλει μήνυμα ή να πάρει τηλέφωνο, υπό την προϋπόθεση ότι υπάρχει ένα εγκεκριμένο από το συμβούλιο σχέδιο κάτοψης με όλες τις διαστάσεις, βάσει του οποίου μπορεί η ομάδα του WizButler να εργαστεί.
«Διαφορετικά, θα πρέπει να στείλουμε έναν σχεδιαστή να κάνει τις απαραίτητες μετρήσεις στο εστιατόριο και τα τραπέζια, χαρτογραφώντας τους πιο ωφέλιμους χώρους» επισημαίνει ο Πίτερ Πετρούλας.
«Από εκείνο το σημείο και μετά ‘ανεβάζουμε’ τα δεδομένα στο σύστημα και προγραμματίζουμε μία ημέρα με τον υπεύθυνο του εστιατορίου ή τον ιδιοκτήτη, με στόχο να καταλάβουμε πώς θέλουν να λειτουργήσει ιδανικά ο χώρος τους. Μετά απλώς εμείς το κάνουμε να συμβεί».
Το σύστημα διαχείρισης χώρου του WizButler, μπορεί και προσαρμόζεται στον τρόπο λειτουργίας ενός εστιατορίου, τόσο ως προς το επίπεδο της αυτοματοποίησης όσο και της εξατομίκευσης που επιθυμούν να υιοθετήσουν, μειώνοντας έτσι το κόστος.
Για παράδειγμα, ο ομογενής διευθυντής του Left Bank της Μελβούρνης Σταν Δελημήτρου και χρήστης του συστήματος τον τελευταίο χρόνο παρατήρησε αύξηση στις κρατήσεις (από 220 άτομα σε 300), τα πολυσύχναστα βράδια του Σαββάτου, με την εφαρμογή να τοποθετεί και τα 300 άτομα στα τραπέζια μέσα σε 15 λεπτά.
Source: https://www.paskedi.gr/afstralia-nea-epochi-stin-estiasi-fernei-efarmogi-pou-dimiourgise-omogenis/